Rețetele Bunicii

Aș mânca o tavă întreagă, este mult prea bună – Prăjitura Coca-Cola

Ingrediente pentru blat:

200 g făină
2 linguri de cacao
4 ouă
1 pliculeț praf de copt
150 ml coca cola
10 linguri zahăr
Ingrediente pentru cremă:

5 linguri făină
200 g unt
5 linguri zahăr
esență de vanilie
6 lingurițe budincă de vanilie
300 ml lapte

Ingrediente pentru glazură:

1 budincă de ciocolată
400 ml Coca Cola
5 linguri zahăr
2 fiole esență de rom
Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm până se topește în totalitate. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt și pudra de cacao.

2. Adăugăm amestecul de făină peste cel de ouă și mixăm cu grijă, într-o singură direcție de jos în sus. La final, adăugăm coca cola. Turnăm aluatul obținut într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Verificăm cu ajutorul unei scobitori dacă blatul este copt.

3. Pentru cremă, adăugăm într-un vas laptele, budinca de vanilie, făina și zahărul. Amestecăm cu ajutorul unui mixer pâmă la omogenizare. Punem compoziția obținută pe foc mic și fierbem până când devine densă și obținem o textură asemănătoare cu cea de smântână. Luam crema de pe foc și o lăsăm la răcit. După ce a ajuns la temperatura camerei, adăugăm untul și amestecăm foarte bine.

4. Pentru glazură, punem la fiert 400 ml de Coca Cola. Adăugăm zahărul și budinca de ciocolată și amestecăm. Fierbem până obținem o cremă densă. Luam de pe foc iar la final adăugăm esența de rom.

5. Pentru a monta prăjitura, tăiem blatul pregătit anterior, cu un cuțit de pâine, în două părți egale. Tapetăm un strat cu cremă iar pe deasupra adăugăm al doilea blat. La final, tapetăm prăjitura cu glazura de Coca Cola și o lasăm la frigider timp de 1-2 ore înainte de servire.