Rețetele Bunicii

Cum se fac cele mai delicioase gogoși cu aluat fraged

Gogoșile a căror rețetă ți-o propunem astăzi au un aluat foarte fraged, care se obține ușor, prin amestecarea tuturor ingredientelor. Sunt gata în maximum o oră.

Ingrediente necesare preparării gogoșilor:

– 2 ouă
– 300 g zahăr
– 100 g margarină
– 100 g smântână grasă
– 1 pliculeț praf de copt
– coaja rasă de la 2 lămâi
– esență vanilie
– făină cât cuprinde
– ulei pentru prăjit

Cum prepari gogoșile cu aluat fraged:

Amestecă ouăle întregi cu zahărul, margarina pe care, în prealabil, ai lăsat-o să se înmoaie puțin, smântâna, praful de copt, coaja de lămâie și câteva picături de esență de vanilie.

După ce ai mixat bine aceste ingrediente, având grijă ca margarina să se topească în întregime, începe să torni făina în ploaie, amestecând continuu.

Când aluatul dă semne că se îngroașă, începe să-l frămânți cu mâna. Continuă să adaugi făină până când obții o cocă ce se dezlipește de mâini și care poate fi întinsă în foaie.

Înainte de a te apuca să întinzi coca, pune ulei într-o tigaie și lasă-l să se încingă.

Între timp, cu ajutorul sucitorului, întinde coca și taie foaia în așa fel încât să obții niște romburi. Le poți pune la prăjit ca atare sau le poți cresta pe mijloc și introduce în crestătură unul dintre colțurile rombului.

Introdu-le pe rând în tigaia cu ulei încins, la foc mic spre mediu, și lasă-le 3-4 minute pe o parte, după care întoarce-le pe cealaltă parte.

Nu le înghesui în tigaie, ci prăjește-le în mai multe ture.
După ce s-au răcit puțin, pudrează-le cu zahăr.

Poftă buna!