Rețetele Bunicii

Cum să faci o omletă pufoasă și delicioasă. Greșelile care trebuie evitate

Omleta este una dintre cele mai gustoase şi săţioase variante pe care le ai pentru micul dejun! Mai ales că este genul acela de mancare care se face imediat și care reprezintă o soluție perfectă dacă vrei să mănânci ceva bun și sănătos!

Însă nu ne iese mereu la fel de delicioasă. Data viitoare cănd vrei să îți gătești acest preparat, sau vrei să le oferi celor dragi un mic-dejun de acest fel, dar care să iasă perfect, nu uita să respecți sfaturile de mai jos.

Ce nu trebuie să faci atunci când gătești omleta, potivit Jurnal din România:

Nu mai găti la foc mare

Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur şi mai uscat, precizează bucătarii profesioniști. Așadar, păstrează o flacără medie atunci când alegă să gătești omleta.

Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție

Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateţi ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc. Renunțați la acest obicei și dati-vă voie să simit gustul autentic de omletă!

Adăugați sare sau alte condimente doar când omleta este gata!

Ştiţi acel vârf de cuţit de sare pe care îl adăugaţi în timp ce bateţi ouăle? De fapt, atrage umezeala, ceea ce e ca şi cum aţi adăuga lapte sau apă. Este bine să adăugaţi sarea când omleta este aproape gata.

Fără legume crude în omletă!

Desigur, legumele adaugă omletei substanţe nutritive, dar sunt şi încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiţi legume deja gătite. Le puteţi sota direct în tigaie şi scurgeţi excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.