Rețetele Bunicii

Am pus pe masa familiei un delicios ostropel la ceaun. Numai lingurele se auzeau in timp ce mancau, asa de mult le-a placut

Ingrediente:

1 caserola de pulpe de pui
1 cutie de rosii decojite in bulion/rosii proaspete, coapte si zemoase
8 catei de usturoi
1 ceapa alba
1 legatura de patrunjel proaspat si aromat
piper
3 foi de dafin
sare
ulei

Mod de preparare:

Curata si taie marunt ceapa, iar apoi pune-o la calit. Ceapa, odata calita, se pune in ceaun. Pulpele se taie in jumatati, se asezoneaza cu sare si se rumenesc in aceeasi tigaie in care ai calit ceapa. Dupa ce au prins culoarea maronie, se pun in ceaun alaturi de ceapa si uleiul in care le-ai calit. A

dauga peste pulpe apa calda sau supa de carne de pui (daca exista). Las-o sa fiarba la foc mic. Secretul unui ostropel ca la carte consta in gustul bun al carnii de pui, cat si al sosului pe care iti recomandam sa il prepari din rosii carnoase si zemoase, de gradina si poti chiar sa renunti la bulionul din comert.

Daca nu ai rosii proaspete, este indicat sa folosesti rosii decojite la conserva. Oricum ar fi, taie-le in cubulete si toarna-le in ceaun. Tot acum, adauga cateva boabe de piper si o foaie de dafin. Lasa sa fiarba pana cand sosul capata consistenta.

Taie usturoiul in felii subtiri si pune-le in ceaun. Mai lasa sa fiarba 5-10 minute pe aragaz pana da in clocot. Opreste focul si orneaza cu patrunjel verde tocat pentru o aroma deosebita a ostropelului.

Poti servi cu mamaliguta, piure, cartofi natur sau alta garnitura preferata. Noua ne place cel mai mult cu mamaliguta, fiind mancarea traditionala romaneasca.