Rețetele Bunicii

Rețeta care nu dezamăgește – Prăjitură foarte ușoară și foarte rapidă „Lapte de pasăre”

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă pentru prăjitură „Lapte de pasăre” – Și poate cea mai delicioasă… Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat

3 ouă
125 grame făină
1 linguriță praf de copt
125 grame zahăr
8 linguri mari pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă

5 albușuri
300 grame pudră de zahăr
10 grame gelatină
100 ml apă

Ingrediente pentru glazură

150 grame ciocolată neagră
100 grame unt

Cum se prepară?

Pentru aluat,se bat împreună ouăle și zahărul. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao și se amestecă bine, până la omogenizare. Coaceți blatul la temperatura de 180-200 grade Celsius, aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă, se dizolvă gelatina în apă. După 10 minute, se încălzește amestecul pentru a obține o dizolvare mai rapidă și mai bună… Lăsați apoi amestecul de gelatină să se răcească, la temperatura camerei.

Într-un bol separat, se bat albușurile până obțineți o spumă densă, apoi se adaugă zahărul pudră și se omogenizează amestecul. Treptat, se introduce gelatina dizolvată în amestecul cu albușuri…

După ce s-a răcit suficient blatul, aranjați-l într-o formă cu margini detașabile. Dacă doriți, îl puteți îmbiba cu lichiorul dumnevoastră preferat. Se toarnă crema peste blat și se dă la frigider.

Pentru glazură, puneți untul tăiat cubulețe și ciocolata într-o cratiță, la foc mic. Amestecați constant, până când obțineți o compoziție omogenă…

Așteptați apoi să se răcească glazura. În continuare, scoateți forma de copt din frigider și înlăturați marginile detașabile ale acesteia. Turnați glazura de ciocolată peste tort. Asta-i tot! Să îl savurați cu drag, alături de familie și prieteni!