Rețetele Bunicii

O rețetă pentru o ruladă rapidă cu vișină, potrivită dimineața alături de o cană cu ceai

Ingrediente

Blat: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri făină, un praf de sare, esenţă de vanilie.

Pentru cremă: 200 g brânză ricotta, 200 ml frişcă, vişine din vişinată.

Preparare

Blatul: Albuşurile le-am separat de gălbenuşuri, le-am bătut spumă tare cu un praf de sare, gălbenuşurile le-am frecat bine cu zahărul până când şi-au dublat volumul, apoi am adăugat peste gălbenuşuri şi făina şi esenţa, am amestecat bine. La sfârşit când totul era perfect omogenizat am adăugat şi spuma de albuşuri şi am amestecat uşor pentru a nu strica spuma.

Am pus aproape tot aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, dar am mai păstrat cam 2 linguri de aluat, peste care am pus cacao, apoi am făcut diverse desene (ce vă vine pe moment) cu partea ciocolatoasă peste aluatul galben şi l-am dat la copt.

Pentru că tava mea era destul de întinsă, aluatul meu s-a copt foarte repede, cam 12-15 minute, însă e bine să încercaţi cu scobitoarea înainte de a scoate blatul din cuptor.

După ce aluatul s-a copt, l-am răsturnat pe un prosop de bucătărie umezit şi foarte bine stors, am rulat rulada şi am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei.

Crema: Am bătut frişca, am adăugat apoi peste ea şi brânza ricotta, am amestecat bine, în cazul meu nu a mai fost nevoie de zahăr suplimentar pentru că frişca era dulce, dar gustaţi şi dacă consideraţi că nu e destul de dulce, se poate adăuga.

Vişinele din vişinată le-am curăţat de sâmburi, apoi le-am ţinut puţin în apă rece să mai iasă aroma de alcool din ele şi apoi le-am scurs bine şi le-am tăiat mărunt pentru a le putea încorpora uşor în cremă. După ce blatul s-a răcit, l-am desfăcut pe masă, am adăugat crema pe care am întins-o bine pe tot blatul, apoi l-am rulat la loc şi am dat 1-2 ore la frigider.