Rețetele Bunicii

Rețeta de cartofi pentru orice masă de sărbătoare

Cartofi la cuptor cu verdeturi, inăbusiti in punga magică

Ingrediente (pentru 4 portii):

O pungă magică Knorr, un kilogram de cartofi noi sau vechi(sau o jumătate de kilogram in functie de cantitatea dorită), 2 linguri de ulei, 2-3 cuburi de unt, 3-4 cătei de usturoi, sare si piper după gust, o legătură de mărar verde, putin rozmarin

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180˚C. Tocati mărarul cat mai mărunt si intr-un bol amestecati uleiul cu mărarul, cu untul, rozmarinul, usturoiul pisat, cu sarea si piperul.

Omogenizati bine ingredietele pană obtineti o pastă. Curătati cartofii, spălati si apoi amestecati cartofii impreună cu amestecul de ulei si mărar. Frămantati cu mana cartofii să se amestece bine cu toate ingredientele. Puneti cartofii in punga magică, impreună cu amestecul din bol, legati strans punga si puneti-o in tava de la cuptor.

Lăsati punga la cuptor la foc mediu circa 30-35 de minute, după care, cu mare atentie (inăuntru este abur foarte fierbinte), intepati punga si o mai lăsati circa 2-3 minute să se rumească cartofii. Scoateti cartofii din pungă si ii puteti servi drept garnitură la o friptură sau snitel.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!