Rețetele Bunicii

Ciorbă de perișoare – Acest mod de preparare nu este cunoscut de foarte multă lume însă mi-a fost cerut prin mesaje de foarte multe persoane

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai cunoscute ciorbe în România. Îmi face plăcere că românii noștri de pe pagină au fost foarte interesați de această rețetă așa că am făcut tot efortul pentru a găsi cea mai bună rețetă (credem noi…) pentru acest fel de mâncare. Să trecem la treabă..

Pentru ca ciorba să aibă un gust minunat, avem nevoie de următoarele ingrediente: o radacina de patrunjel, o ceapa mare, 2 cartofi, 1 ardei dulce rosu, sare, piper, dupa gustul fiecăruia, 500 grame carne de vita cu os, 120 grame morcov ras pe ochii mari ai razatoarei, o rosie mare, un pahar de mazare verde proaspata, 4-5 foi de dafin.

Lista de ingrediente pentru perișoare: jumatate pahar orez, 400 grame carne tocata de vita, sare, piper, dupa gustul fiecăruia.

Prepararea ciorbei se face așa: Punem carnea într-o oală cu apă rece, o punem la fiert și o lăsăm să ajungă în punctul de fierbere. Adunăm acea spună care se formează deasupra și o înlăturăm după care o lăsăm încă 60/70 de minute la fiert pe foc mic.

Ceapa si radacina de patrunjel se curata si se taie, iar morcovul il radem, urmand ca aceste legume sa le punem in ciorba. După ce le-am adăugat mai lăsăm încă 25-30 de minute la fiert. Acum trecem la punctul 2: prepararea perișoarelor: Punem apă rece, orezul și sare la fiert la foc mediu pentru 10 minute după ce a dat în clocot.

Scurgem apa, îl clătim și îl lăsăm la răcit. Luam un recipient in care punem carnea, urmand sa o condimentam cu piper si sare, apoi punem orezul si amestecam.

Acum începem să modelăm perișoarele (în formă de mingiuțe). Se scoate carnea din ciorba in momentul in care este ciorba gata. Cartofii se spala si se taie, apoi se pun in ciorba. Rosia se marunteste si se pune in ciorba.

Se pune mazarea. Ardeiul dulce se taie in fasii subtiri, apoi le punem in ciorba. Și în final, mai lăsăm la fiert înca 10-12 minute după care ciorba este gata! Lăsăm să se răcească puțin și o putem servi!