Rețetele Bunicii

Mic secret de cultivare a castraveților – cum poți obține o recoltă mai bogată, cu mai puțin efort

În câmp deschis castraveţii se pot cultiva în diferite moduri. Una din metodele eficiente este folosirea suporturilor înclinate. Utilizându-se această metodă, atât procesul de îngrijire, cât și cel de recoltare sunt mult mai simple.

Suportul se poate realiza din materialele pe care le aveți la îndemână: fie paleți, oțel striat sau chiar plasă. Important este să se păstreze unghiul de 40-45 grade față de nivelul pământului.

Construcția se poate realiza fie unilateral, cât și bilateral. Suportul unilateral se va situa în partea de sud. In acest fel planta va sta la soare, iar castraveții vor fi bine acoperiți de frunze.

Pământul de sub suport se poate folosi parțial pentru creșterea verdețurilor. Se va forma o umbră care va proteja viitoarea recoltă de razele directe ale soarelui.

Când tufa va creşte, nu va fi nevoie de prea multă apă deoarece acestea vor fi la umbră, iar răsadurile sau semințele se situează în interiorul construcției, nu în exterior.

Construcția are forma unui cort ce se poate amplasa în direcția est-vest. In realizarea construcţiei se va ţine cont de înălțimea ei, deoarece în interior trebuie păstrată o trecere comodă pentru strângerea recoltei.