Rețetele Bunicii

Prăjitura „Delice” – un desert deosebit de bun

Sigur o sa va indragostiti de acest minunat desert. Pe langa faptul ca arata foarte bine este si incredibil de gustos. Se pregateste destul de usor si poate fi facuta si atunci cand aveti musafiri. Este o idee foarte buna pentru ca ii veti surprinde placut pe toti cei care o vor gusta.

Ingrediente necesare pentru blat:

6 ouă, un praf de sare
¾ cana de faina
¾ cana de zahar, 2 linguri de cacao
1 praf de copt, 1 plic de budinca de ciocolata

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

2 plicuri de budinca de vanilie
2 linguri de unt
5 linguri de zahar, 3 cani de lapte

Ingrediente pentru a unge blaturile:

5 linguri de gem sau dulceata de fructe
1/3 cana de ceai sau cafea – pentru insiroparea blaturilor
Ingrediente pentru crema de nuci:

250 ml de lapte
200 gr de nuci macinate
300 gr de unt moale (sau margarina)
¾ cana de zahar
Ingrediente pentru glazura:

½ cana de zahar, 100 gr de unt
2 linguri de lapte
2 lingurite de cacao
1 lingurita de gelatina + 50 ml apa
Pentru decor mai puteti folosi si nuca de cocos sau fulgi de migdale pentru a-i oferi prajiturii un aspect mai frumos.

Mod de preparare:

Pregatirea blatului – se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma, cu un praf de sare – cand deja devine o spuma mai consistenta, adaugati treptat zaharul – se mixeaza inca 2 minute la viteza mai mare.

Treptat, se adauga galbenusurile de ou – se mixeaza si se pun ingredientele uscate – faina, cacao, praf de copt si budinca – se mixeaza la viteza mai mica pana se omogenizeaza complet.

Aluatul obtinut se toarna in tava (25x35cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza bine. Se pune la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit si se taie in 2.

Crema de vanilie – Pregatiti budinca asa cum scrie pe ambalaj insa la final adaugati untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Cat este inca fierbinte, se intinde uniform pe o parte de blat insiropata si se acopera imediat cu a doua jumatate – se apasa usor cu degetele.

Stratul superior de blat se insiropeaza si se pune in frigider. Inainte de a pune crema de vanilie, puteti pune si un strat de gem – doar daca doriti.

Crema de nuci – nucile se macina si se pun la fiert impreuna cu laptele – se amesteca mereu si se tine la foc mic pana incepe sa se ingroase. Cand este gata, se lasa la racit la temperatura camerei.

Separat, untul se bate cu zaharul pana devine mai cremos si se adauga in crema de nuci – se mixeaza pentru a obtine o compozitie mai fina si cremoasa.

Crema de nuci se pune peste blatul insiropat si se pune la frigider pentru 2-3 ore.

Glazura de ciocolata – se pune gelatina la inmuiat in apa rece iar separat, intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa, laptele si se pune pe foc mic – se amesteca mereu insa nu se fierbe. Cand s-au dizolvat complet, se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata – se amesteca continuu pentru a se dizolva.

Glazura se pune peste crema de nuci si se intinde bine cu o spatula. Puteti decora tortul dupa cum va place mai mult.

Pofta buna!